Kaas
Onze kaas
Onze kaas is een unieke combinatie van onze traditionele recept van Oma Eigje, onze eigen Schep Holsteins koeien, de locatie in de Krimpenerwaard met haar unieke mix van rivierklei en veengrond en onze gepassioneerde kaasmakers. In de traditie van onze voorouders maken we boerenkaas in onze moderne kaasmakerij. Een heerlijke delicatesse waar onze klanten blij van worden!
De smaak
Onze kaas kenmerkt zich door een strak, hoog 16 kilo model, goede oogvorming en een soepel zuivel, ook vlak onder de korst. Maar bovenal een zuivere boerenkaassmaak.
De kaas valt onder de categorie zogenaamde één-stukker; dat wil zeggen een glad zuivel met hier en daar oogvorming. De oudste kazen laten inmiddels blijken dat zij ook prima geschikt zijn als oplegkaas.
Al generaties lang leeft de traditie voort. Oma Eigje Schep maakte hier al rond 1950 goede kaas.
Veelgestelde vragen
Hoe kan ik de kaas het beste snijden?
Het beste is om kaas te snijden als het gekoeld is maar niet ijskoud, omdat het dan gemakkelijker te snijden is. Gebruik een scherp mes om mooie, gelijkmatige plakjes te maken. Voor zachte kazen kan een kaasdraad handig zijn om te voorkomen dat de kaas platgedrukt wordt.
Wat zijn de beste manieren om de kaas te bewaren?
Kaas moet meestal gekoeld bewaard worden tussen 2-4°C om de versheid en smaak te behouden. Het is het beste om kaas in speciaal kaaspapier of folie te wikkelen om uitdroging te voorkomen. Vermijd luchtdichte verpakkingen, omdat kaas moet ademen. Zorg er ook voor dat kaas gescheiden wordt bewaard van sterke geuren, omdat kaas geuren gemakkelijk absorbeert.
Waar wordt jullie kaas gemaakt?
Onze kaas wordt gemaakt in onze kaasmakerij in Bergambacht (gemeente Krimpenerwaard). Dit is ook de locatie van de boerderij “Schep Holsteins”.
Waar komt de naam Eigense Kaas vandaan?
De naam vindt zijn oorsprong bij Oma Eigje die al rond 1950 boerderijkaas maakte in onze historische boerderij.